divendres, 1 d’abril del 2022

Canviem la Gestió de Residus?

 

Canviem la Gestió de Residus?

Els de primer d'Operacions de Laboratori de l'Institut Comte de Rius (CFGM), portem canviant la manera de treballar del Departament  de Química des de fa 4 cursos 💪. 

Primer vam connectar al núvol tots els equipaments dels laboratoris amb codis QR, tenint un control a temps real de tot, només en teníem 4.000, res, poca feina... D'allí en va sortir el projecte del "Laboratori pels Núvols".

Després vam crear un registre de tots els reactius del laboratori , els vam recodificar i organitzar, i crear una base de dades dels 10.000 reactius que tenim amb totes les seves fitxes de seguretat, i ho mantenim. I com que no en teníem prou, vam fer el mateix per a tot el material. Total, només tenim 13 laboratoris. 

El curs passat vam iniciar el canal de seguretat amb TIKTOK que hem potenciat aquest curs amb el projecte Lab en Xarxa, i enguany, cansats de treballar de la mateixa manera la gestió de residus àcids, bàsics i metàl·lics, que en generem grans quantitats a diari (litres), i tenen un cost alt de gestionar (temps, reactius, seguretat, econòmic..), hem pensat... sabeu què? I si muntem un ABP de 30 hores, transversal de febrer a març i intentem canviar-ho?

I aquí estem, al mes d'abril, explicant-vos com ho hem fet! Us hem preparat un Genially a través del qual podeu anar veient tot el què hem fet. Com que som molt de compartir, us regalem també les rúbriques i les dinàmiques que hem fet. Hi ha vídeos, i com que es tracta d'un bloc personal, no surt cap foto d'alumnes, però si l'enllaç als seus portofolis, dels que si que tenim permís. Si els voleu veure, sou lliures de bitxejar. Han fet els seus propis vídeos i presentacions.

Esperem que us agradi. A nosaltres: molt. Hem gaudit, hem après, hem tingut conflictes que hem resolt, i ens hem preparat pel crèdit de síntesi que ja tenim claríssim com s'ha de fer i en què no podem fallar. Així són els ABPs.

Com a co-profe, que això és feina d'equip 😁, i com la seva tutora, jo tinc una satisfacció amb un somriure d'orella a orella. 

Si no sou de la família química, que ja podria ser, ho hem intentat explicar, de la millor manera, per a que tots i totes ens entengueu.  Avui els he ensenyat el Genially, i m'han demanat de canviar coses, així que aquest és també un treball en equip amb l'alumnat.


Salut!

@iaferre


Si no el veus correctament, copia al teu navegador

https://view.genial.ly/6245cdfa3ec51a001902c873/interactive-content-canviem-els-residus-lab-en-xarxa







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Respecta totes les opinions /// Respeta todas las opiniones